Hlavní obsah

Nesnáším lidi, nesnáším život, hrozil dopadený anonym z Frýdku-Místku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Autora výhružných zpráv, který hrozil odpálením bomb v nákupním centru ve Frýdku-Místku, dopadla policie. Dvacetiletý muž několik dní hrozil teroristickým útokem a své výhrůžky postupně stupňoval. První z nich začínala slovy Nesnáším lidi a v posledním e-mailu se rozloučil pozdravem Nashle v hrobě!

Foto: Policie ČR

Dopadení anonyma z Frýdku

Článek

Jak ve středu sdělil kriminalista Jan Syslo, policie během několika dnů postupně vyklidila několik obchodních center, kde byly podle anonyma uloženy nástražné výbušné systémy. „Do akce byly nasazeny desítky policistů včetně pyrotechniků,“ dodal Syslo.

První oznámení o uložení bomb přijala policie přes internet už v polovině minulého týdne. V následujících dnech se výhrůžky opakovaly. „Nesnáším lidi, nesnáším vás, nesnáším život. Dám vám ale šanci, ve Frýdku-Místku v obchodním centru jsou čtyři bomby. Pokud je najdete do 19.00, vyhráli jste, pokud ne, smůla," uvedl údajně obviněný.

„Pachatele jsme následně zadrželi během několika desítek hodin. Muž je dosud netrestaný a motiv je předmětem vyšetřování. On sám tvrdí, že neví, co ho k tomu vedlo, ale pracujeme s ním a je možné, že motiv se ještě podaří upřesnit,“ dodal.

V žádném z obchodních center nebyla podle policie nalezena žádná výbušnina, ani její atrapa. Muž je v současné době vyšetřován na svobodě, dosud nebyl trestán a soud neshledal důvod pro jeho vzetí do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám