Hlavní obsah

Na Písecku se srazil vlak s traktorem. Šest zraněných

Právo, Novinky, kal, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek
Aktualizováno

Osobní vlak a traktor se v úterý odpoledne srazily na Písecku. Zraněno bylo šest lidí včetně traktoristy a strojvedoucího.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Vykolejený vlak po nárazu do traktoru

Článek

Nehoda se stala kolem půl druhé odpoledne u Smrkovic. „Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Některé zraněné lidi převezly sanitky do nemocnice. Rychlíková trať na Prahu je v tuto chvíli úplně zastavena,“ uvedl mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

Mluvčí záchranné služby Petra Kafková řekla, že ošetřeno bylo nakonec šest lidí. „Měli lehká a středně těžká poranění jako pohmožděniny a tržné rány. Čtyři z nich byli převezeni do nemocnice v Písku, dva do nemocnice ve Strakonicích,” konstatovala Kafková. Mezi nimi byl i strojvedoucí a traktorista.

Foto: Lucie Kándlová, Právo

Nehoda traktoru a vlaku na Písecku

„Hasiči pomáhali s ošetřením cestujících a likvidovali také drobný únik provozních kapalin. Nikoho jsme nemuseli vyprošťovat,“ řekla Právu mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. V důsledku střetnutí došlo k vykolejení vlaku,” doplnil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Lucie Kándlová, Právo

Nehoda traktoru a vlaku na Písecku

Proč k nehodě došlo, vyšetřují policisté a Drážní inspekce.

Podle webu Českých drah byla zavedena náhradní autobusová doprava v úseku Písek–Putim. Trať má být uzavřena do středečního rána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám