Hlavní obsah

Muž v Hradci brutálně znásilnil ženu, pak jí vyhrožoval koupelí v kyselině

Hradec Králové

Z brutálního znásilnění obvinili policisté v Hradci Králové 31letého muže. Činu se měl dopustit na své známé, které pak vyhrožoval utopením v kyselině, pokud znásilnění nahlásí. Násilník je už ve vazbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policie se znásilnění odehrálo na konci června, kdy si muž počkal na svou 36letou známou před jejím bytem. „Tam ji fyzicky napadl a zatáhl do bytu, kde ji surovým způsobem znásilnil. Poté uprchl a nějaký čas se zdržoval i v cizině,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Následovalo vyhrožování přes sociální sítě. Muž ženu varoval, že ji opět surově znásilní a vykoupe v kyselině, pakliže půjde na policii. „Žena při znásilnění utrpěla kromě psychické újmy mnohačetné pohmožděniny a škrábance po celém těle,“ konstatovala mluvčí.

Kriminalisté muže dopadli tento týden po návratu ze zahraničí na pardubickém nádraží za účasti zásahové jednotky. Ke znásilnění se nepřiznal, k výhružkám ano. Nemyslel je podle svých slov vážně.

„Policisté ho obvinili ze zvlášť závažného zločinu znásilnění, ze zločinu vydírání a přečinu nebezpečné vyhrožování. Soudce akceptoval navrženou vazbu. Muži hrozí až 10 let odnětí svobody,“ uzavřela Kormošová.

Reklama

Výběr článků

Načítám