Hlavní obsah

Dva Slováci natlačili ženu do bytu v Praze, kde ji znásilnili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva Slováky podezřelé ze znásilnění dopadli v neděli během několika hodin pražští kriminalisté. Muži se podle nich noc předtím vnutili do bytu ženy, kde ji donutili k sexu. Jednoho násilníka zadrželi policisté v Praze, druhého při cestě na Slovensko. O případu informovala policie ve středu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Znásilnění se podle policie odehrálo v noci na neděli v pražském Motole. Opilí muži se natlačili do bytu ženy, kde ji donutili k různým sexuálním praktikám. Následně odešli a otřesenou ženu zanechali v bytě. Oznámení zašla podat na policii asi po 12 hodinách, kdy kriminalistům popsala, co se stalo. Proč žena útočníkům otevřela, policie neuvedla.

Následně se rozběhlo vyšetřování a během pár hodin získali policisté první poznatky k totožnosti mužů. „Zjistili, že se jedná o dva slovensky hovořící muže, z nichž jeden žije a pracuje dlouhodobě v ČR a druhý přijel za svým kamarádem na víkend. Na ztotožnění druhého zmiňovaného spolupracovali kriminalisté se slovenskými kolegy,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Násilníka žijícího v Praze zadrželi namol opilého o pár hodin později. Druhý však už seděl ve vlaku na Slovensko, a tak nezbývalo než spolupracovat se železničáři a vytipovat správný vlak. To se povedlo za pět minut dvanáct, protože kriminalisté měli pouze několik minut na zadržení ve vlaku v Břeclavi.

Schoval se mezi cestujícími

„Pouhých dvacet minut stačilo, aby se na nádraží do Břeclavi soustředil potřebný počet tamních policistů k vypátrání a zadržení hledaného. Ten se sice ještě snažil před policisty schovávat v davu dalších cestujících, ale nebylo mu to nic platné,“ konstatoval Hulan.

Oba zadržení osmatřicetiletí muži tak už v neděli odpoledne, přibližně šest hodin od přijetí oznámení, skončili v cele. Poté je vyšetřovatel obvinil z trestného činu znásilnění, za který jim hrozí až deset let vězení. Soud rozhodne o jejich vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám