Hlavní obsah

Při nehodě dvou aut u Třeboně zemřeli tři lidé, dalších šest je zraněno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při nehodě dvou osobních aut na silnici číslo 24 mezi Lomnicí nad Lužnicí a Třeboní zemřeli tři lidé. Dalších šest osob se zranilo.

Foto: Policie ČR

Jeden z vozů po čelním střetu

Článek

V Břilicích, části Třeboně, se srazila kolem 16:45 osobní auta značek Citroën a Renault. „Byl to čelní střet, zemřeli dva muži a jedna žena,” řekla Uhlířová. Na místě nehody zasahují záchranáři i hasiči z Třeboně. Na místo jel i psycholog, uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Řidička renaultu, která jela z Lomnice nad Lužnicí, vyjela podle policie pravděpodobně do protisměru a střetla se s citroënem, řekla Uhlířová. V renaultu byli tři lidé, v citroënu šest. Zemřel pětačtyřicetiletý spolujezdec řidičky renaultu, v citroënu zemřel šestadvacetiletý spolujezdec a pětačtyřicetiletá žena, která seděla na zadním sedadle.

Foto: Policie ČR

Policie na místě nehody

Na místě zasahovaly čtyři posádky záchranářů včetně letecké. „Na místě byli tři zemřelí, kterým se i přes naši snahu nepodařilo pomoci,” řekla psycholožka jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová. Šest zraněných lidí má lehká a středně těžká zranění. Pět jich záchranáři převezli do traumacentra českobudějovické nemocnice, jednoho zraněného na urgentní příjem nemocnice v Jindřichově Hradci.

Na hlavním tahu z Českých Budějovic do Třeboně se dnes celý den zhruba dva kilometry před kruhovým objezdem v Třeboni tvořily ve směru od krajského města několikakilometrové kolony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám