Hlavní obsah

Dvě nehody kamiónů uzavřely oba tunely na Pražském okruhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dvě nehody kamiónů uzavřely v pondělí večer na pražském dálničním okruhu Lochkovský i Komořanský tunel ve směru na Ruzyni. V Lochkovském tunelu byl v havarovaném voze zaklíněný řidič, přistál vrtulník, řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda v Lochkovském tunelu na Pražském okruhuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Tunely byly uzavřeny kolem 18:45, kamión havaroval v jednom i druhém z nich. „V Lochkovském tunelu je zaklíněný řidič, na místě jsou složky integrovaného záchranného systému,” řekl mluvčí kolem 19:00. Na místě přistál i vrtulník.

Pražští zdravotničtí záchranáři podle své mluvčí Jany Poštové pečovali v Lochkovském tunelu o třiatřicetiletého muže. „Bylo nutné zajistit dýchací cesty. Stabilizovali jeho základní životní funkce a s úrazem hlavy jej povezou do Ústřední vojenské nemocnice,” uvedla kolem 19:45.

Řidič zůstal zaklíněný v kabině mezi návěsem a stěnou tunelu, uvedla mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská. Doprava byla v Lochkovském tunelu omezena i ve druhém směru, tedy na Brno.

Krátce po nehodě kamiónu v Lochkovském tunelu havaroval také další kamión v Komořanském tunelu. I tam museli hasiči vyprošťovat řidiče. Ten ale na rozdíl od svého kolegy utrpěl jen lehká zranění. Provoz v tunelu byl po dobu záchranných prací v obou směrech zastaven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám