Hlavní obsah

Hasiči zlikvidovali požár mezi Lovosicemi a Ústím nad Labem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hasiči uhasili všechna ohniska rozsáhlého požáru, který vypukl ve středu dopoledne podél železničního koridoru do Německa mezi Lovosicemi a Ústím nad Labem. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Milan Rudolf. Předpokládá, že místo požáru zůstane pod zvýšeným dohledem hasičů několik dalších dnů.

Rozsáhlý požár pomáhá hasit jak vrtulník tak letadloVideo: Jiří Forman, AKTU.cz

 
Článek

„Zatím do rána a možná i po zítřejší den (pátek) necháme na dohled nad požářištěm nejbližší jednotku, sbor dobrovolných hasičů z obce Prackovice,” uvedl Rudolf. Menší ohniska v obtížně přístupném terénu dohašovali hasiči od rána, přes den jim v tom pomáhal vrtulník.

Kvůli zásahu bylo přes den vypnuté trakční vedení a místo elektrifikovaných lokomotiv tahaly vlakové soupravy po zasažené trati motorové vozy. Spoje nabíraly desítky minut zpoždění a některé vlaky byly nahrazeny autobusy. Provoz na přilehlé silnici I/30 na rozdíl od středy dohašování nenarušilo.

Foto: Jiří Forman, AKTU.cz

Hasiči používají při hašení vrtulník

Foto: Jiří Forman, AKTU.cz

Vrtulník hasičů nabírá vodu z Labe

Hořet začalo ve středu dopoledne, oheň se vznítil pravděpodobně od jiskry od kolejového vozidla. Železniční koridor byl kvůli požáru uzavřený 12 hodin a nemohla jezdit ani auta po silnici. Evakuace lidí nebyla nutná a nikdo nebyl zraněn.

Pod kontrolu dostali hasiči požár ve středu večer. Provoz na silnici mezi oběma městy obnovila policie ve středu před 21:00 a kolem 22:30 také provoz po železničním koridoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám