Hlavní obsah

Motorkář na Bruntálsku nepřežil náraz do svodidel, na Tachovsku našli převrácené auto s mrtvým

– Bruntál • Aktualizováno

Při nehodě u Václavova na Bruntálsku zemřel v sobotu večer sedmadvacetiletý motocyklista. Se svým strojem narazil do svodidel, oznámil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Další život si vyžádala nehoda na Tachovsku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Na Tachovsku objevili v neděli u silnice druhé třídy z Plané do Černošína za odbočkou na Týnec v příkopu převrácené vozidlo, v němž byl mrtvý řidič. Na místě jsou tachovští kriminalisté

„V 07:44 nám bylo oznámeno na linku 158, že je tam havarovaný automobil, který je na střeše v příkopu. Po otočení vozidla byla zjištěna osoba bez známek života," řekla mluvčí krajské policie Dagmar Brožová.

 Motocyklista narazil do svodidel

Motocyklista havaroval kolem 19:30 a po nehodě nejevil známky života. „Týmy zdravotnické záchranné služby zahájily resuscitaci a v intenzivní snaze o jeho záchranu pokračovaly téměř hodinu. Činnost srdce se však nepodařilo obnovit a postižený na místě podlehl svým mnohočetným poraněním,” uvedl Humpl.

Policejní mluvčí Gabriela Pokorná uvedla, že řidič motocyklu zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy: „Při průjezdu zatáčkou se motocykl dostal do smyku, řidič nezvládl řízení a následně narazil do svodidla."

Už po 08:30 zasahovali v sobotu záchranáři v kraji u jedné vážné nehody motocyklisty. Dvaačtyřicetiletý muž se v Opavě srazil s autem. „Utrpěl poranění hlavy, hrudníku a pánve. Byl v přímém ohrožení života a zasahující lékařka musela provést intubaci jeho dýchacích cest a připojení k přístrojem řízené ventilaci,” informoval Humpl.

Záchranáři motorkáře letecky přepravili do ostravské fakultní nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám