Hlavní obsah

Ve Starém Městě museli evakuovat osm lidí kvůli požáru v kuchyni

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staré Město

Čtyři lidé se v sobotu nadýchali kouře při požáru bytu v přízemí v domě ve Starém Městě na Uherskohradišťsku, jednoho z nich převezli záchranáři do nemocnice v Uherském Hradišti.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hořet začalo v bytě ve Starém Městě v kuchyni.

Článek

„Kvůli požáru, který byl ohlášen krátce před polednem, museli hasiči osm lidí z domu evakuaovat,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Roman Žemlička.

Na místě podle Žemličky zasahovaly čtyři jednotky hasičů, profesionálové z Uherského Hradiště a také dobrovolní hasiči ze Starého Města, Babic a Kunovic.

„Oznamovatelka sdělila, že uslyšela ze schodiště křik. Otevřela dveře a uviděla jednoho z nájemníků strhávat ze zdi hasicí přístroj, s nímž začal stříkat do hořícího bytu. Do schodiště se valil černý kouř. Z tohoto důvodu ihned oznámila požár hasičům,“ popsal mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Při požáru bytu v panelovém domě ve Starém Městě na Uherskohradišťsku se čtyři lidé nadýchali zplodin.

„Požár vznikl podle dosavadních poznatků v kuchyni jednoho z bytů, a to při vaření. Škoda zatím nebyla vyčíslena,“ dodal Roman Žemlička a doplnil, že přesnou příčinu vzniku požáru zjišťují vyšetřovatelé Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám