Hlavní obsah

Smrt mladého muže na festivalu na Jindřichohradecku zůstala záhadou. Vyšetřování odloženo

Jindřichův Hradec

Kriminalistům se nepodařilo zjistit, jak loni v září zemřel 26letý muž na festivalu Muffin na Jindřichohradecku. Násilná smrt ale byla vyloučena. Na dotaz Novinek to řekla mluvčí policie Hana Millerová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jindřichohradečtí kriminalisté na případu mrtvého muže na festivalu intenzivně pracovali. Věc byla odložena. Přesný skutkový děj se i přes veškeré úsilí kriminalistů zjistit nepodařilo. Cizí zavinění na smrti muže nebylo soudní pitvou prokázáno,“ informovala mluvčí policie.

Kriminalisté nemohli stanovit jednoznačnou příčinu smrti. „Podle šetření jak na místě, tak lékařským posudkem nebylo jednoznačně prokázáno, jak muž zemřel. Byly stanoveny určité vyšetřovací verze, nicméně ani jedna nebyla potvrzena na základě objektivních důkazů,“ vysvětlila Millerová.

Nalezen ve vodě

Festival se konal 2. září v obci Mláka na Jindřichohradecku. Muže našli mrtvého po jedenácté hodině večer. Ležel ve vodě při levém břehu Nové řeky kousek od vodáckého kempu, kde se festival konal. [celá zpráva]

Mladého muže resuscitoval jak muž, který ho našel, tak zdravotníci na festivalu a záchranáři. Oživit se ho ale nepodařilo. Policisté následně požádali o pomoc svědky, kteří mohli vidět, co se stalo a co muž dělal před svou smrtí.

Reklama

Výběr článků

Načítám