Hlavní obsah

Řidič na D1 zakrýval během jízdy registrační značku speciální roletkou

Policie na dálnici D1 zadržela řidiče, který měl zakrytou registrační značku. Po zastavení však byla opět viditelná. Rámeček značky měl totiž zabudovanou speciální černou roletku. O případu informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR

Přední registrační značka zakrytá roletkou.

Článek

Dálniční policisté v neděli po 14. hodině na 134. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno u Měřína zastavili Toyotu Avensis, která měla zakrytou registrační značku. Po odstavení vozidla však byla registrační značka už normálně viditelná.

„Důkladnou kontrolou vozidla policisté zjistili, že na vozidle lze zakrývat obě registrační značky, a to speciální černou roletkou, kterou řidič ovládal pomocí dálkového ovládání zevnitř vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR

Zadní registrační značka zakrytá roletkou

Vozidlo řídil čtyřiadvacetiletý cizinec z Rumunska, registrační značka byla česká.

Foto: Policie ČR

Ovladač roletky

Přestupek hlídka zdokumentovala a předala místně příslušnému správnímu orgánu do správního řízení. „Protože se přestupku dopustil cizí státní příslušník, který by se mohl vyhýbat správnímu řízení, policisté rozhodli o uložení kauce ve výši 7500 korun, kterou řidič na místě zaplatil,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Odkrytá registrační značka

Podle policie se jedná o ojedinělý případ. „V rámci silničních kontrol objevujeme občas různá zařízení, a to především u řidičů kamiónů, kteří se snaží neoprávněně manipulovat s tachografem, ale u řidičů osobních vozidel jsme se s podobným zařízením zatím nesetkali,“ řekl vedoucí dálničního oddělení Velký Beranov David Jirák.

Výběr článků

Načítám