Hlavní obsah

Sprejeři na osm minut zablokovali dveře metra a posprejovali soupravu

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na osm minut zablokovala na začátku června pětice sprejerů metro ve stanici Hradčanská, aby na soupravu mohla načmárat obří nápis. Sprejeři byli podle policie dobře organizovaní. Strojvedoucí nemohl odjet, protože mu kontrolka hlásila poruchu dveří. V pátek o tom informovala policie, která požádala veřejnost o pomoc při pátrání po sprejerech. Podobný případ se odehrál i ve čtvrtek večer.

BEZ KOMENTÁŘE: Sprejeři zablokovali metro a počmárali soupravuVideo: Policie ČR

 
Článek

Čtyři muži a jedna žena zablokovali metro 2. června o půl desáté večer. Nevadily jim kamery ani cestující a dali se do práce. Někteří blokovali odjezd metra, další čmárali nápis na soupravu.

Foto: Policie ČR

„Docílili toho, že strojvedoucímu v kabině signalizovaly kontrolky závadu na dveřích, které nejdou zavřít. Tím pádem souprava nemohla odjet. Mezitím další dva muži skočili do kolejiště a ze zadní strany soupravy nastříkali nápis,“ vylíčil mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Policistům se zatím nepodařilo pětici najít, a proto se obrátili na veřejnost. Pakliže někdo podezřelé pozná, měl by zavolat na linku 158.

Metro hodinu nejelo

Podobný případ se odehrál i ve čtvrtek večer ve stanici metra Staroměstská na lince A.

„Strojvůdci metra nešly zavřít dveře, a tak se šel podívat, co se děje. Spatřil sprejera, který za soupravou sprejoval. Když strojvedoucího uviděl, utekl tubusem metra směrem na Nemocnici Motol,“ řekl Novinkám Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Provoz metra zastavil člověk v tuneluVideo: Novinky

Sprejer na vlaku stačil vytvořil nápis TK. Policisté s hasiči po něm následně pátrali a metro kvůli tomu asi hodinu nejezdilo. Muže se jim však najít nepodařilo.

„Policisté se oběma případy zabývají pro poškození cizí věci, pachatelům hrozí až rok vězení,“ doplnil Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám