Hlavní obsah

Dlouhé škrcení 14letá dívka nepřežila, za doubickou vraždu hrozí až 20 let

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Případ loňské vraždy čtrnáctileté dívky a pokus o vraždu její o dva roky starší kamarádky v Doubici na Děčínsku začne v pondělí projednávat Krajský soud v Ústí nad Labem. Před soudem se z činu bude zpovídat Martin Chlouba, kterému hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Obžalován byl i ze zneužití dítěte k výrobě pornografie a z její výroby.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obviněný muž u děčínského soudu

Článek

Vražda se stala loni v noci z 23. na 24. září. Chlouba měl obě dívky škrtit celé hodiny. Na to se zřejmě připravoval, již dopředu si měl koupit stahovací pásku.

Když šla mladší z dívek na procházku se psem, zaútočil na starší. Svázal ji na židli, s čímž měla dívka souhlasit. Pak ji začal škrtit prádelní šňůrou.

„Přes krk jí nejméně v nepřímém úmyslu usmrtit přehodil prádelní šňůru, kterou ji začal škrtit,“ uvádí obžaloba, již má Právo k dispozici. Dívka ztrácela vědomí, později se ale probrala.

Tělo schoval pod podlahu

Když přišla mladší z dívek, použil proti ní nejprve elektrický paralyzér. Pak ji začal také škrtit. Svázané dívky různě přesouval po domě. Čtrnáctiletá dívka dlouhé škrcení nepřežila.

„Sedl si za ni a za provaz zvedal její hlavu nad zem, čímž došlo ke škrcení poškozené a kolem druhé hodiny ráno k její smrti udušením,“ uvedl v obžalobě státní zástupce Vladimír Jan. Tělo dívky schoval Chlouba ve sklepě pod podlahu. Tam ho později objevili policisté.

Starší zraněnou dívku Chlouba odvezl autem do České Kamenice, kde ji vysadil. Té se pak podařilo zavolat pomoc. Na krku měla jasné stopy po škrcení.

„Pouze náhodou nedošlo k závažné poruše zdraví spočívající v poškození mozku následkem dušení či ke smrti poškozené udušením,“ konstatoval Jan v obžalobě.

Kriminalisté provedli v Doubici rekonstrukci činu. Obžalovaného také zkoumali znalci, kteří u něj podle některých informací nezjistili žádnou duševní poruchu ani deviaci.

Hlavní líčení začne v pondělí 18. června, zatím je naplánováno na celý předposlední červnový týden.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám