Hlavní obsah

Řidič ve Slezsku srazil handicapovaného cyklistu a ujel

– Frýdek-Místek
Právo, Aleš Honus

Policie pátrá po bezohledném řidiči, který minulý týden v Bruzovicích na Frýdecko-Místecku srazil handicapovaného cyklistu a z místa činu ujel. K události došlo ve čtvrtek vpodvečer, policie o ní informovala až nyní, kdy požádala případné svědky, aby se jí přihlásili.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala krátce po sedmé hodině večer, řidič hnědého volkswagenu srazil cyklistu, který jel na speciálně upraveném jízdním kole, při předjíždění v levotočivé zatáčce.

„Neměl dostatečný rozhled a v reakci na spatřené protijedoucí osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Fabia šedé barvy nemohl bezpečně předjížděcí manévr dokončit, proto strhl řízení vpravo a zapříčinil tak sražení cyklisty,“ popsala nehodu policejní inspektorka Eva Michalíková. Třiašedesátiletý cyklista skončil zraněný v nemocnici.

Policisté nyní hledají svědky, kteří by jim pomohli usvědčit řidiče, který seděl za volantem.

„Policisté již prověřují získané svědecké výpovědi a zároveň prosí veřejnost o pomoc a spolupráci. Žádáme případné svědky, aby se obrátili na telefonní číslo 974 732 455 nebo na linku 158 či sdělili informace osobně na nejbližší policejní služebně,“ dodala Michalíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám