Hlavní obsah

Záhadně zmizel, teď přišel o práci. Technické služby propustily pohřešovaného radního

Právo, Petr Marek

Mimořádné zasedání představenstva společnosti Technické služby města Olomouce (TSMO) rozhodlo o ukončení pracovního poměru s ředitelem Miroslavem Petříkem (48), který v květnu záhadně zmizel a po němž pátrá policie. Důvodem je dlouhodobá nepřítomnost v zaměstnání. Představenstvo rovněž rozhodlo o odvolání Petříka z funkce předsedy představenstva.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Miroslav Petřík

Článek

„Osobně si práce pana Petříka pro akciovou společnost velmi vážím, zákoník práce ale platí pro všechny bez rozdílu,“ komentoval rozhodnutí o ukončení pracovního poměru místopředseda představenstva Miloslav Strýček.

O dalším postupu, tedy o volbě nového předsedy představenstva a vypsání výběrového řízení na ředitele společnosti, se podle něj představenstvo poradí s vlastníkem a následně rozhodne na svém dalším zasedání.

TSMO jsou akciovou společností stoprocentně vlastněnou městem Olomouc. „Jsem rád, že společnost i přes nepřítomnost ředitele dále funguje a plní úkoly veřejné služby,“ dodal Strýček.

Pátrání po Petříkovi, který je olomouckým radním a také místopředseda krajského výkonného výboru ČSSD v Olomouckém kraji, vyhlásila policie 11. května. Původně byl podle ní spatřen naposledy 6. května, kdy odešel ze svého trvalého bydliště v Olomouci. Podle nového zjištění byl viděn o tři dny později ráno v Kobližné ulici v Brně.

Reklama

Související články

Policie pohřešuje člena ČSSD z Olomouce

Policisté vyhlásili pátrání po pohřešovaném Miroslavu Petříkovi z Olomouce, který je ředitelem Technických služeb města Olomouce a místopředsedou krajského...

Výběr článků

Načítám