Hlavní obsah

Zfetovaný motorkář bez řidičáku ujížděl policistům po bruslařské dráze

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy vary

Mimo jiné i po bruslařské dráze se snažil o víkendu v Karlových Varech ujet policejní hlídce 23letý motorkář, který má do roku 2020 zákaz řízení. Po honičce se jej podařilo zadržet. Policie navíc zjistila, že řídil pod vlivem drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Zfetovaný motorkář ujížděl karlovarským policistůmVideo: Policie ČR

 
Článek

„Hlídka chtěla motocyklistu zastavit a zkontrolovat, ale řidič na výstražné zvukové zařízení ani na červený nápis STOP nereagoval, naopak zvýšil rychlost a před hlídkou začal ujíždět,“ uvedla v úterý mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová s tím, že hlídka kontrolovala vozidla v rámci akce nazvané Úklid.

„Motocyklista nerespektoval dopravní značení a vjel na okruh určený pouze pro bruslaře a poté dál po silnici směrem na Dalovice,“ pokračovala mluvčí. „Na pomoc vyjela i hlídka dopravní policie, před kterou motocyklista také ujížděl. Dojel až na ulici Mostecká, kde byl z obou stran zablokován policejními vozy. Zde jeho rychlá jízda skončila,“ dodala Týřová.

Policisté následně zjistili, že řidičem je 23letý muž, kterému karlovarský okresní soud vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2020. „S řidičem byla provedena dechová zkouška na alkohol, jež vyšla negativně, naopak test na drogy vyšel pozitivně na látku amfetamin,“ konstatovala mluvčí. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu může v případě prokázání viny hrozit až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala Týřová.

Reklama

Výběr článků

Načítám