Hlavní obsah

Zásahovka zadržela lupiče z plaveckého bazénu. Hlídali na hlavním nádraží

– Praha • Aktualizováno

Tři pracovníky bezpečnostní agentury obvinila policie z loupežného přepadení plaveckého bazénu v pražském Podolí. Dva z nich zadržela v práci na hlavním nádraží. Zástupci policie o tom v pondělí informovali na tiskové konferenci. Všem třem obviněným hrozí až deset let vězení.

Policie zadržela hlídače přímo mezi cestujícímiVideo: Policie ČR

 
Článek

Vyšetřovatelé uvedli, že třetí obviněný, který se přepadení plaveckého stadiónu přímo neúčastnil, pomáhal s jeho plánováním.

Na dopadení podezřelých spolupracovali pražští kriminalisté s kolegy z Rakouska a Německa, kde údajně měli zadržení rovněž problémy se zákonem. Jeden z nich byl v minulosti dvanáctkrát trestán za majetkovou, násilnou a obecně ohrožující trestnou činnost, další třikrát, uvedla policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupiči šli s hlídačem přes pánské šatnyVideo: Policie ČR

Přepadení bazénu v Podolí bylo podle policejního mluvčího Tomáše Hulana po všech stránkách dobře promyšlené. Pachatelé 13. dubna kolem druhé hodiny ranní nejdříve vylákali nočního hlídače ven z budovy, následně mu spoutali ruce a se zbraní v ruce jej donutili, aby je odvedl k trezoru. Nedokázali ho ale otevřít a akci poté přerušil příjezd pekaře, který přivážel zboží.

Zadrženi na nádraží

„Na místě činu se podařilo zajistit stopy a zjistit konkrétní informace, které vedly ke konkrétním osobám,” uvedl jeden z vyšetřovatelů.

Při domovních prohlídkách se podle policistů našly taktické vesty a další vybavení použité při neúspěšné loupeži. Policisté také našli zbraň, kterou odeslali ke zkoumání.

Dva hlavní podezřelé zadržela zásahová jednotka přímo při výkonu jejich práce na hlavním nádraží, třetí muž skončil ve vazbě až později. Kriminalisté uvedli, že jeden z obviněných se k dubnové loupeži plně doznal, druhý „částečně” a třetí odmítl vypovídat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám