Hlavní obsah

Muž v Brně se bičoval opaskem a citoval verše o ďáblovi. Skončil na záchytce

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

K neobvyklému případu byli v sobotu odpoledne přivolání brněnští strážníci. Nespokojenost kolemjdoucích vyvolal pětatřicetiletý muž, který se na Benešově ulici švihal opaskem do těla. Své sebetrýznění doprovázel citací veršů z Bible o ďáblovi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lidé přivolali strážníky z obavy o své bezpečí. Kromě šlehání vlastního těla muž totiž naznačoval také údery směrem k ostatním chodcům a rovněž tak okolo stojícím automobilům i parkovacím automatům.

„Hlídka k němu přiběhla a vyzvala ho, aby se zklidnil. Muž nejprve poslechl, jenomže po chvíli se znovu přestal ovládat a probouzela se v něm agresivita. Byl velmi neklidný a prudké pohyby doprovázel citacemi z bible i verši na oslavu ďábla,” sdělil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem s tím, že se strážníci novodobého flagelanta snažili mírnit a zjistit, zda není pod vlivem léků.

„Ve chvíli, kdy se na jednoho z nich pokusil zaútočit a vykřikl 'já jsem voják, na mě nemáš', jim ovšem nezbylo nic jiného než použít donucovací prostředky. Zdravotníkům potom asistovali při převozu do nemocnice. Lékařka muži ošetřila drobné oděrky, které si způsobil sám opaskem,” informoval Ghanem.

Muž byl nakonec podroben dechové zkoušce, která prokázala takřka tři promile v dechu. Ta mu zajistila odvoz na záchytnou stanici.

Reklama

Výběr článků

Načítám