Hlavní obsah

Starosta Rapotína spáchal sebevraždu, zjistila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Starosta Rapotína na Šumpersku Pavel Žerníček, kterého našli v polovině dubna mrtvého, spáchal sebevraždu. Novinkám to v úterý řekla mluvčí policie Pavla Jiroušková. Policie proto případ odložila.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Bruntálští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení z přečinu účast na sebevraždě. Prověřováním nezjistili cizí zavinění a případ odložili. Příčinu úmrtí vzhledem k pozůstalým nebudeme zveřejňovat,“ uvedla Jiroušková.

Policisté případ odložili po obdržení výsledků pitvy a dalších zkoumání. Uvedená právní kvalifikace se v těchto případech používá běžně, aby tak kriminalisté mohli prověřit veškeré okolnosti.

Starosta zmizel 9. dubna a policie po něm vyhlásila pátrání. Tehdy byl spatřen naposledy, pátralo se i po jeho vozu BMW. Starostu našli o týden později mrtvého na Rýmařovsku. Šestašedesátiletý muž měl delší dobu zdravotní problémy, které mu bránily ve výkonu funkce. Novým starostou se poté stal Bohuslav Hudec.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám