Hlavní obsah

Senior se zranil při pálení trávy, teď mu hrozí pokuta

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychvald

Popáleniny v obličeji utrpěl v pondělí odpoledne 76letý senior, který se v Rychvaldu u Ostravy pokoušel spálit posečenou suchou trávu. U požáru zasahovali hasiči i záchranka, která muže převezla do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zranění by seniora nemělo nijak ohrožovat na životě. Hrozí mu ale mastná pokuta za nepovolený způsob pálení sena, které ani neshrabal na jednu kupu. Hasiči mu pro tentokrát zřejmě spíše pořádně domluví,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Operační středisko hasičů bylo o požáru na louce informováno v pondělí po 13. hodině. „Hasiči uhasili oheň na ploše 100 x 25 metrů za půl hodiny, pomáhali také s transportem zraněné osoby do sanitky,“ dodal Kůdela.

Hasiči opakovaně důrazně upozorňují, že plošné vypalování trávy a také její pálení na ploše je zakázáno. Lidem, kteří tento zákaz překročí, hrozí pokuta až 25 tisíc korun, firmám až půl miliónu korun. Senior navíc doplatil na neopatrnost, že suchou trávu zapálil za větru.

Reklama

Výběr článků

Načítám