Hlavní obsah

Auto na Novojičínsku srazilo a vážně zranilo dítě, které jelo na kole

• Aktualizováno

Jedenáctiletého chlapce srazilo v sobotu večer v obci Hodslavice na Novojičínsku auto. V neděli o tom informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Chlapce, který byl v ohrožení života, záchranáři letecky přepravili do nemocnice v Ostravě. Podle policie zřejmě dítě nedalo autu při odbočování přednost.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

K nehodě došlo v sobotu před šestou večer. Po ohlášení vyjeli na místo záchranáři z Frenštátu pod Radhoštěm a Nového Jičína a vyslán byl také vrtulník letecké záchranky z Ostravy.

Při příjezdu zdravotníků byl jedenáctiletý chlapec v bezvědomí a v ohrožení života. „Zasahující lékaři u něj zjistili poranění hlavy a dolní končetiny, příznaky svědčily rovněž pro poranění mozku. Dítěti bylo nutno zajistit dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci,“ uvedl Humpl.

Po uložení do vakuové matrace a podání léků chlapce záchranáři letecky přepravili do Fakultní nemocnice v Ostravě.

„Podle dosavadních informací měl jet chlapec na jízdním kole a zřejmě při odbočování nedal přednost protijedoucímu vozidlu a došlo ke střetu,“ uvedla k události policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Dechová zkouška u řidičky automobilu byla podle ní negativní. „S ohledem na charakter události byl na místo přivolán policista, který poskytoval psychologickou pomoc zúčastněným. Policisté provedli na místě potřebnou dokumentaci. V prověřování informací, které se nehody týkají, i nadále pokračují,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám