Hlavní obsah

Na Děčínsku se převrátil železniční jeřáb Gottwald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brtníky, Děčínsko
Aktualizováno

Železniční jeřáb vezoucí konstrukci na stavbu železničního mostu se ve středu dopoledne převrátil u Brtníků na Děčínsku. Při nehodě byli dva lidé zraněni, záchranáři je odvezli sanitkami do nemocnice.

Foto: Správa železniční dopravní cesty

Převrácený kolejový jeřáb na Děčínsku

Článek

„Muž a žena, coby obsluha jeřábu, utrpěli naštěstí jen lehká zranění, se kterými byli převezeni na chirurgické oddělení nemocnice v Rumburku,“ řekl mluvčí zdravotnické záchranné služby Prokop Voleník. Záchranářský vrtulník, který poblíž místa události přistál, se tak vracel na základnu do Ústí nad Labem prázdný.

Foto: Správa železniční dopravní cesty

Převrácený kolejový jeřáb na Děčínsku

Hasiči provedli protipožární opatření a nornými stěnami zachytávali únik oleje a nafty do nedalekého potoka. „Místo události, které je obtížně přístupné, jsme poté předali železniční jednotce,“ řekl mluvčí ústeckých krajských hasičů Lukáš Marvan.

Padesátitunová konstrukce

„Při převozu ocelové konstrukce mostu kolejovým jeřábem typu Gottwald došlo v oblouku a v převýšení poblíž železničního přejezdu v lokalitě Staré Křečany-Brtníky k jeho převrácení včetně břemene a následnému pádu z kolejového náspu,” uvedla mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřina Šubová.

Foto: Správa železniční dopravní cesty

Při nehodě se zranili dva lidé

Přepravovaná mostní konstrukce váží více než 50 tun, samotný jeřáb 217 tun. Vzhledem k dostupnosti místa, kde k nehodě došlo, bude vyproštění jeřábu a konstrukce trvat zřejmě několik dnů. Na trati je do 8. června naplánovaná výluka.

Reklama

Výběr článků

Načítám