Hlavní obsah

Policie dopadla fantoma Stodolní ulice, za tři roky okradl desítky tanečníků

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Husarský kousek se podařil ostravské policii, která objasnila rozsáhlý případ kapesních krádeží, ke kterým docházelo v restauracích na ulici Stodolní v Ostravě. Osmatřicetiletý doposud netrestaný muž, který do Ostravy dojížděl krást z Brna, byl dopaden přesto, že na místech činu nezanechal stopu a policie neměla k dispozici žádný jeho popis.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Stodolní ulice

Článek

Jak informoval kriminalista Radim Bouchner, muž se dopustil asi padesáti krádeží od února roku 2015 do nedávné minulosti. Způsobená škoda je vyčíslena na 330 tisíc korun, zloděj se přitom zaměřoval zejména na peněženky a mobilní telefony, které následně prodával v zastavárnách.

„Prověřování bylo velmi komplikované, protože ke krádežím docházelo v místech s obrovským pohybem lidí a na místech činu nebyly zajištěny žádné stopy,“ uvedl policista s tím, že k dispozici nebylo ani žádné relevantní svědectví, protože okradení byli často pod vlivem alkoholu.

Až pět let

Scénář krádeží byl přitom podobný - muž přišel do vyhlédnutého podniku, objednal si pití a začal pozorovat dění kolem sebe. „Jakmile zjistil, že lidé ponechali své osobní věci bez dozoru, využil toho, věci vzal a z klubu odešel,“ řekl kriminalista. Mezi poškozenými jsou i cizinci. „Za víkend ukradl šest i sedm telefonů,“ dodal.

Na stopu pachateli se policie dostala na základě mravenčí práce a obcházení bazarů, kde byly ukradené telefony zajištěny. Po zadržení se podezřelý muž ke svému jednání přiznal. Řekl také, že peníze utratil za ženy, se kterými se seznamoval a platil za ně útratu.

Obviněnému muži nyní hrozí za trestné činy krádež a neoprávněné držení platebního prostředku až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám