Hlavní obsah

Únik fenolu v Děčíně má druhou oběť

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín
Aktualizováno

Druhou oběť si vyžádal dubnový unik fenolu v Děčíně. Zemřel muž, jehož stav byl od neštěstí v areálu firmy Chemotex na konci dubna velmi vážný.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hasiči zasahují u dubnového úniku látky v Děčíně

Článek

Zraněnému muži selhávaly životní funkce, byl napojen na přístrojích. „Během uplynulého víkendu došlo u pacienta k opakovanému selhávání životních systémů, v důsledku toho se jeho stav prudce zhoršil a muž bohužel zemřel,“ řekl Právu mluvčí Krajské zdravotní Ivo Chrástecký.

Záchranáři po úniku látky ošetřili celkem 17 lidí, kteří se nadýchali výparů nebo byli poleptáni, jeden z nich ještě v den havárie zemřel. Policie neštěstí vyšetřuje jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. Ke zjištění příčin úniku mají pomoci znalecké posudky.

Fenol v Chemotexu unikl ve čtvrtek 26. dubna ráno, když při jeho přečerpávání z cisterny do zásobníku praskla hadice. Mimo areál podniku ani do kanalizace se látka, která způsobuje vážné poleptání, nedostala.

Reklama

Související články

V areálu v Děčíně unikl jedovatý fenol

V průmyslovém areálu v Děčíně unikla ve čtvrtek ráno z cisterny na plochu jedovatá látka fenol. Při přečerpávání látky z cisterny se zřejmě protrhla hadice....

Výběr článků

Načítám