Hlavní obsah

Policisté zastavili ukradené auto pomocí kolemjedoucího kamiónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Českým policistům se v pátek podařilo vypátrat tři z pěti aut, která byla ve čtvrtek ukradena v rakouském autosalonu v obci Neukirchen am Walde nedaleko českých hranic. Strážci zákona auta vypátrali a zastavili v Praze a Liberci. Tam k zásahu dokonce využili kolemjedoucí kamión.

Čeští policisté již mají tři z pěti odcizených vozidelVideo: Policie ČR

 
Článek

„Liberečtí dopravní policisté si jako místo pro zastavení řidiče s odcizeným vozidlem vybrali úsek silnice u benzinové čerpací stanice Shell a jako zátaras použili náhodně vybraný, v té době kolemjedoucí, kamión. Ten byl umístěn napříč oběma jízdními pruhy,“ informovala policejní mluvčí Ivana Nguyenová.

Policisté s předstihem řidiče kamiónu požádali o spolupráci. V okamžiku, kdy spatřili ukradené auto, zastavili provoz a za použití donucovacího prostředku hrozba střelnou zbraní donutili řidiče před zátarasem zastavit. Muže, který řídil odcizené vozidlo, následně zadrželi.

Zásah v Praze

Pražští policisté si nedlouho před tím na Jižní spojce poblíž lanového mostu všimli vozidla, o kterém lustrací zjistili, že se jedná o vozidlo odcizené.

Foto: Policie ČR

Kradené Audi

Řidič ale na pokyny policistů nezastavil a snažil se ujet. Do jeho pronásledování se průběžně zapojili policisté pohotovostní motorizované jednotky a pražské cizinecké policie.

Po několika minutách jízdy řidič vozidlo zastavil a snažil se policistům utéct. To se mu ale nepovedlo. V téměř tu samou dobu došlo k zadržení dalšího pachatele v odcizeném vozidle v Příšovicích na Semilsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám