Hlavní obsah

Podvodník si v pražské nemocnici nechal voperovat kardiostimulátor na falešné jméno

Praha

Pražští kriminalisté řeší netradiční podvod, kterého se měl dopustit neznámý muž pod falešnou identitou. Podle policie si nechal voperovat kardiostimulátor na cizí kartu pojištěnce, a tím způsobil nemocnici a pojišťovně škodu ve výši tři čtvrtě miliónu korun. Policie o případu informovala ve čtvrtek.

Foto: Policie ČR

Hledaný podvodník

Článek

Vychytralý podvodník byl v roce 2012 ošetřen v nemocnici v Kolíně, odkud byl převezen do nemocnice v Praze 4, kde ho lékaři následně léčili. Dvakrát byl hospitalizován a voperován mu byl rovněž kardiostimulátor.

„Následně muž absolvoval ještě několik kontrol a pak na poslední, která měla být v květnu 2017, nepřišel. Policii byl případ ohlášen v srpnu. Při prověřování případu policisté získali fotografii muže, který je z uvedeného jednání podezřelý,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk s tím, že výše škody je více než tři čtvrtě miliónu korun.

Detektivové dále našli jeho bývalou přítelkyni, které se představil jako Daniel Aubrecht. Tři roky s ní žil, aniž věděla, že jeho identita je falešná.

Policisté se domnívají, že zmíněné jméno stále používá. Pokud by někdo znal pravou totožnost podvodníka nebo věděl, kde žije, nechť předá tyto informace na lince 158. Za podvod mu hrozí až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám