Hlavní obsah

Letecké záběry ukazují zkázu hostivařské haly. S plameny bojovalo 200 hasičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policejní prezidium zveřejnilo ve středu záběry hořící haly v pražské Hostivaři pořízené z vrtulníku, který pomáhal hasit. Hasiči jsou stále na místě a dohašují skrytá ohniska, začalo také vyšetřování příčin požáru, které ale může trvat týdny až měsíce. Policie případ prozatím vyšetřuje jako trestný čin obecného ohrožení.

BEZ KOMENTÁŘE: Likvidace požáru z policejního vrtulníkuVideo: Policie ČR

 
Článek

„V průběhu zásahu piloti naplnili a při hašení požáru použili více než devadesát bambi vaků o celkovém objemu 83 tisíc litrů vody. Čerpání vody bylo zajištěno hasiči u křižovatky ulic Rabakovská a Průmyslová,“ informovala mluvčí Policejního prezidia Eva Kropáčová.

Podle ní byla u křižovatky přistavena i cisterna s palivem, aby piloti měli možnost co nejrychleji natankovat.

Foto: HZS Praha

Požár haly v Hostivaři z vrtulníku

„U požáru zasahovalo 39 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Prahy. Celkem pět jednotek ze Středočeského kraje, chemická laboratoř z Kamenice a speciální robot na hašení uvnitř haly. Průběžně se u požáru vystřídalo bezmála 200 hasičů,“ uvedl ve středu mluvčí hasičů Martin Kavka.

Foto: HZS Praha

Při požáru haly pomáhal i vrtulník s bambivakem

Hasiči ráno zrušili zákaz větrání a vycházení, který platil od úterního odpoledne. Tři jednotky hasičů zůstaly na místě i během dopoledne.

Foto: Novinky

Následky požáru v Hostivaři

Záznam: Požár haly v pražské HostivařiVideo: Novinky

Policie úterní požár zatím vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. „Vyšetřovatelé zatím nemohou na požářiště vstoupit, čekají na vyjádření statika. Předběžně způsobenou škodu vyčíslili na 45 miliónů korun,“ sdělila mluvčí policie Andrea Zoulová.

Foto: HZS Praha

Požár haly v Hostivaři

Požár vypukl v hale v ulici U Továren v úterý před jednou hodinou odpoledne. Následně tam došlo k výbuchu zřejmě tlakových lahví. V hale byl nejspíš uskladněn molitan nebo pneumatiky. Během hašení byl vyhlášen nejvyšší, čtvrtý stupeň poplachu. Ten se vyhlašuje, když oheň ohrožuje více než tisíc lidí nebo plochy území větší než jeden kilometr čtvereční. Vyhlášen je také ve chvíli, kdy musejí být využity síly a prostředky z jiných krajů.

Foto: HZS Praha

Požár haly v Hostivaři z vrtulníku

Ošetřeno bylo devět hasičů, jeden musel do nemocnice. Nikdo další zraněn nebyl.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár haly v pražské HostivařiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám