Hlavní obsah

S turisty se v restauraci na Českobudějovicku zřítilo schodiště

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Asi s dvacítkou turistů z Německa a Rakouska se zřítilo v pátek odpoledne schodiště v restauraci v golfovém resortu v Hluboké nad Vltavou. Šest lidí skončilo v českobudějovické nemocnici, z toho tři jsou těžce zraněni.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

V pondělí o nehodě informoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura s tím, že policisté prověřují, zda se schodiště zřítilo kvůli špatnému technickému stavu. Přesné místo nehody nesdělil. K pádu došlo pozdě odpoledne, když se skupina turistů chtěla na schodišti fotografovat.

Zdravotní záchranáři přepravili do českobudějovické nemocnice celkem šest zraněných. „Jednoho museli lékaři operovat. Zranění měli zlomeninu bérce, zlomeninu kotníku, zlomeninu lopatky a zlomeninu paty,“ sdělila Právu mluvčí českobudějovické nemocnice Iva Nováková.

Čtyři pacienti byli převezeni k dalšímu ošetření ve svých zemích. Dva byli z nemocnice propuštěni. „Případ vyšetřujeme jako podezření těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ doplnil policejní mluvčí Bajcura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám