Hlavní obsah

Recidivista v Otrokovicích bodl vozíčkáře, půjde do vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Dvaačtyřicetiletého recidivistu, jenž v úterý bodl v Otrokovicích na Zlínsku nožem muže, který byl na invalidním vozíku, obvinili policisté z ublížení na zdraví a výtržnictví. Soudce v pátek rozhodl o tom, že muž z Napajedel půjde do vazby. V případě prokázání viny může strávit až tři roky ve vězení. Devětačtyřicetiletého vozíčkáře po útoku museli ošetřit v nemocnici.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal v parku u Společenského domu v Otrokovicích. V době prvomájových oslav tam seděla skupina lidí na lavičce. S sebou měli láhev tvrdého alkoholu, a právě kvůli ní konflikt vznikl.

„Po šesté hodině odpoledne k nim nečekaně přišel dvaačtyřicetiletý muž, vzal ze země láhev alkoholu a chtěl se napít. Muž na invalidním vozíku mu v tom chtěl zabránit, jeho protivník se však proti němu ohnal rukou, v níž držel kapesní nůž, a bodl ho do boku. Poté z místa rychle utekl,” uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Návštěvníci prvomájových oslav nahlásili událost policii. Útočníka neznali, policisté však podle popisu tušili, o koho by mohlo jít. „Ještě tentýž den násilníka našli v Otrokovicích u nákupního střediska, se souhlasem státního zástupce ho zadrželi a převezli do policejní cely," uvedla Kozumplíková.

Zraněného muže dopravili záchranáři k ošetření do nemocnice.

Nebyl opilý ani zdrogovaný

Agresor byl v minulosti již jedenáctkrát soudně trestán, zejména pro násilnou trestnou činnost. Ve vězení strávil více než 20 let. Z posledního výkonu trestu se vrátil začátkem února letošního roku.

Provedené zkoušky neprokázaly, že by byl při útoku pod vlivem alkoholu nebo drog.

Reklama

Výběr článků

Načítám