Hlavní obsah

Hasiči vyjíždějí kvůli silnému větru. V Bohumíně spadl strom na 13letého chlapce

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín

Třináctiletého hocha zranil v pondělí odpoledne v Bohumíně padající strom. Ten poničil i zaparkované auto. Strom spadl kvůli silnému větru, který sužuje severní Moravu a Slezsko. V souvislosti s ním evidovali moravskoslezští hasiči odpoledne už dvě desítky výjezdů. Výstraha před silným větrem však platí i pro další regiony.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Lípa v Bohumíně spadla na chlapce a auto.

Článek

K události došlo zhruba hodinu po poledni v Novém Bohumíně. „Lípa vysoká 20 metrů spadla na chlapce a zaparkované auto,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že hasiči lípu opatrně rozřezali.

Chlapec utrpěl středně závažné poranění. „Měl mnohočetné oděrky v oblasti trupu, dolní končetiny, byl při vědomí, komunikující. Vzhledem k charakteru a mechanismu úrazu jsme pacienta letecky transportovali do Fakultní nemocnice Ostrava k dalšímu došetření,“ informoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Podle mluvčího hasičů Kůdely vyjížděli hasiči v pondělí, hlavně v odpoledních hodinách, v souvislosti se silným větrem ke dvěma desítkám událostí. „Nejčastěji jde o padající listnaté a jehličnaté stromy,“ nastínil.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Lípa v Bohumíně spadla na chlapce a auto.

Kvůli větrnému počasí navíc hasiči varují před rozděláváním vater a ohňů pondělního podvečera a večera, kdy se na řadě míst slaví lidový zvyk vítání jara, spojený s pálením čarodějnic.

„Tam, kde je zapalování vater a ohňů spojeno s předem připraveným programem, respektive i se vstupným, žádáme o dodržování maximální opatrnosti. Silný poryv větru může odnést hořící kusy z ohniště desítky metrů daleko a zapálit dům, auto, stromy, popálit účastníky akce i náhodné kolemjdoucí,“ upozornil Kůdela s tím, že u větších akcí by organizátoři měli předem povolat požární hlídku z řad místních dobrovolných hasičů i s cisternou a mít připraveny kbelíky s vodou či pískem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám