Hlavní obsah

Útočníci, kteří zmlátili číšníka, řádili i den předtím. Pěstí dostal muž, který se zastal ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Útočníci, kteří v sobotu brutálně napadli číšníka v centru Prahy, měli konflikt už o den dřív v baru nedaleko Staroměstského náměstí. Nejprve tam osahávali ženu a následně dali pěstí jednomu z hostů. Policie vyšetřuje i tento incident.

Mému kamarádovi dali pěstí, řekl muž o skupině cizincůVideo: FTV Prima/Novinky.cz

 
Článek

Podrobnější informace k pátečnímu napadení zveřejnila televize Prima, která mluvila se svědkem incidentu.

„My jsme v pátek měli problém s tady tou skupinkou cizinců. Jeden z těch chlapů přišel k mojí přítelkyni, začal ji osahávat, tak jsem ho upozornil, a v tu chvíli jeden z těch lidí napadl mého kamaráda, který dostal od něj pěstí,“ řekl televizi Filip Kostov.

Podle něj musel kamarád následně do nemocnice na šití. „Koukali jsme, že se jich tam vyrojilo asi sedm. Zmizeli hrozně rychle,“ konstatoval.

Zadržení cizinců podezřelých ze zbití číšníka v centru PrahyVideo: jap, Novinky

Policie vyšetřuje jak páteční, tak sobotní incident. Obvinění do pondělního dopoledne zatím nepadlo.

Číšník měl těžké zranění

Sedm útočníků ve věku od 24 do 32 let zadržela policie v pondělí vpodvečer po upozornění jedné z cestujících na letišti. Seděli na zahrádce jedné z restaurací a byli překvapeni. Všichni jsou sportovci, posilují, boxují, jsou fyzicky velmi zdatní, řekl Novinkám kriminalista Miroslav Hyhlík. [celá zpráva]

Podle něj byli Nizozemci v Praze na dovolené, jezdili do ČR častěji, nebyli tu poprvé. Tentokrát jejich pobyt trval od pátku do pondělí.

BEZ KOMENTÁŘE: Cizinci zmlátili číšníka v centru PrahyVideo: Policie ČR

Policisté požádali o pomoc při pátrání v neděli odpoledne především personál hotelů či penziónů, který by muže poznal. Kriminalisté tehdy uvedli, že cizinci na číšníka restaurace ve Vladislavově ulici zaútočili poté, co je upozornil, že na zahrádce restaurace nemůžou pít vlastní, donesený alkohol. Hádka pak přerostla v surové napadení. Cizinci muže povalili na zem a tam ho začali mlátit pěstmi do hlavy a kopat do něj. Muž utrpěl těžká zranění a skončil na jednotce intenzivní péče.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám