Hlavní obsah

Řidič srazil v Ostravě autem dva bruslaře, žena zemřela

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

V Ostravě se ve čtvrtek večer střetl automobil se dvěma mladými lidmi na kolečkových bruslích. Bruslařka při nehodě zemřela, muž skončil s vážným zraněním v nemocnici. Za volantem auta seděl devatenáctiletý muž, ten byl zraněn lehce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala při setmění před osmou hodinou večerní, její průběh prověřuje policie. „Žena utrpěla poranění, kterým bezprostředně po kolizi podlehla, a záchranáři jí už nemohli pomoci. Devětadvacetiletý muž byl ošetřen s vícečetnými poraněními, a to v oblasti hlavy a končetin,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

V době zásahu zraněný in-linista se záchranáři komunikoval, po poskytnutí první pomoci byl převezen do fakultní nemocnice.

Auto bruslaře srazilo poblíž přechodu pro chodce v Plzeňské ulici u podniku Ferona. Nedaleko místa se nachází in-line park. Policie případ šetří jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a usmrcení z nedbalosti. Devatenáctiletý řidič byl po nehodě ošetřen s lehkým poraněním.

„Měření na přítomnost alkoholu v dechu u devatenáctiletého řidiče vozidla bylo provedeno s negativním výsledkem, stejně jako test na návykové látky,” sdělil policejní komisař Richard Palát.

Policie hledá svědky, kteří by mohli přispět k objasnění nehody. „Především se jedná o osádku vozidla tmavě zelené barvy, tovární zn. Volvo, které v době nehody mělo místem projíždět v pravém jízdním pruhu,” doplnil Palát.

Policie zjišťuje, jak se nehoda přesně stala, kde přesně se chodci, za něž jsou bruslaři z hlediska silničního provozu považováni, nacházeli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám