Hlavní obsah

Policie zasahovala v dopravním podniku v Liberci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) ve čtvrtek zasahovali v Dopravním podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) a v dopravní společnosti BusLine. Obvinili devět lidí, z toho tři zadrželi, uvedl ve čtvrtek v podvečer mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. Z čeho byli obviněni ani co jim hrozí neupřesnil.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Naši kriminalisté ve čtvrtek provádí úkony trestního řízení. Více informací zatím nebudeme poskytovat,” řekl Novinkám mluvčí centrály Jaroslav Ibehej. V podvečer doplnil, že obviněno bylo devět lidí. „Kdy tři obvinění byli omezeni na osobní svobodě," sdělil znovu bez uvedení podrobností policejní mluvčí.

„Měli jsme asi patnáctiminutovou návštěvu, kdy si přišli pro dvě věci, vzali si je a odešli. Předložili požadavek, naši lidé jim vydali, co chtěli. Nejsme schopni z toho nic vydedukovat,” řekl předseda představenstva BusLine Radek Chobot.

Mluvčí dopravního podniku Martina Poršová přítomnost policistů potvrdila, o co se zajímali, ale sdělit odmítla.

Není jasné, zda vyšetřování souvisí s nedávným zásahem v krajském úřadu v Liberci, v ČSAD Liberec a poradenské firmě Nexia. Vyšetřovatelé protikorupční policie tam zasahovali na počátku dubna. Zajímali se o materiály související se zajištěním dopravní obslužnosti. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám