Hlavní obsah

Při nehodě v Olomouci zemřely dvě děti

– Olomouc • Aktualizováno

Dvě děti zemřely ve čtvrtek odpoledne při tragické nehodě na silnici mezi městskými částmi Olomouce Holice a Nové Sady. Další tři lidé byli zraněni, skončili v nemocnici. Podle mluvčího krajské záchranné služby Pavla Lampy jsou ve stabilizovaném stavu.

BEZ KOMENTÁŘE: Při nehodě v Olomouci zemřely dvě dětiVideo: HZS Olomouc

 
Článek

Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Silnice byla v místě nehody uzavřena, řekl ve čtvrtek krajský policejní mluvčí František Kořínek.

Nehoda se stala před 14:00 na silnici z Nových Sadů do Holice, na místě zasahovaly čtyři výjezdové skupiny včetně letecké záchranné služby. „Na místě bylo zraněno celkem pět lidí. Dva nezletilí pacienti byli na místě resuscitováni, ale bohužel neúspěšně. Jejich zranění byla neslučitelná se životem. Další tři lidé byli následně po ošetření transportováni na urgentní příjem olomoucké fakultní nemocnice," uvedl Lampa.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Další tři lidé se při havárii zranili.

Podle záchranářů jde o nezletilého pacienta, ženu a muže středního věku. Utrpěli lehké až středně závažné poranění.

Podle krajského policejního mluvčího se na místě střetla čtyři vozidla. „Ke kolizi došlo na rovném dlouhém úseku. K příčinám nehody se zatím nemůžeme vyjádřit, probíhá důkladné prošetřování,“ řekl mluvčí Kořínek.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při nehodě u Olomouce zemřely dvě děti.

„Hasiči po příjezdu na místo nemuseli žádnou ze zraněných osob vyprošťovat pomocí speciálních hydraulických nástrojů. V době jejich příjezdu byly zraněné osoby v péči zdravotníků. Hasiči asistovali při záchraně a resuscitaci osob,“ uvedl mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Silnice 2/570 byla uzavřena, částečná uzavírka platila i v ulici Šlechtitelů. „Uzavírka bude kvůli vyšetřování a odstraňování následků nehody ještě nejméně hodinu a půl,“ sdělil Kořínek před 17. hodinou. Podle dopravních informací policie jde zhruba o pětikilometrový úsek. Policisté odkláněli auta na okolní silnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám