Hlavní obsah

Školák na Hodonínsku zameškal skoro 400 hodin, rodičům hrozí až dva roky

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O případu vážného zanedbání výchovy dítěte informovali v pondělí jihomoravští policisté. Mladistvý chlapec z Hodonínska měl za poslední půlrok zmeškat ve škole skoro 400 hodin. Jeho rodiče, kteří synovu absenci řádně neomlouvali, tak mohou v případě prokázání viny skončit až na dva roky ve vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chlapec měl na základní škole dohromady zameškat za poslední půlrok na 388 vyučovacích hodin. Z nich navíc bylo 107 hodin neomluvených.

Rodiče chlapce tak dle mluvčího policistů Petra Zámečníka měli závažným způsobem porušovat svou rodičovskou povinnost. „Dlouhodobě u něj zanedbávali jeho výchovu zejména v oblasti vzdělávací a sociální. Umožňovali mu vést zahálčivý způsob života a nezajistili jeho řádnou školní docházku,“ upřesnil mluvčí.

Navíc synovu absenci řádně neomlouvali a ani dostatečně nespolupracovali se školou při jejím řešení.

Chlapec z důvodu vysoké absence ani nemohl být v prvním pololetí klasifikován ze žádného předmětu. „Ve znalostech a vědomostech jednotlivých předmětů má velké nedostatky a mezery,“ dodal mluvčí Zámečník.

V případě prokázání viny mohou být rodiče za ohrožení výchovy dítěte odsouzeni až na dva roky ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám