Hlavní obsah

Hasič předběhl kolegy. Zachránil tím život

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na svou profesi nezapomněl ani v civilu. Velitel požární stanice v Pohořelicích na Brněnsku Zdeněk Selner ve čtvrteční podvečer sehrál významnou roli ve zmírnění následků nehody, která se stala poblíž Perné na Břeclavsku. Na své konto si připsal zachráněný život.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Nehoda u Perné

Článek

Na silnici I/52 z Brna do Mikulova a Vídně se u odbočky do Perné a Dolních Dunajovic ve čtvrtek zhruba třicet minut před osmnáctou hodinou střetla dvě osobní auta. Rovná přehledná křižovatka nehody přitahuje, podobné kolize jsou tam časté.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Nehoda u Perné

Postarší Ford po nárazu skončil mimo vozovku a začal hořet. Na událost okamžitě reagoval kolem projíždějící hasič Zdeněk Selner. „Neváhal a okamžitě přispěchal na pomoc. Řidič v osobním vozidle byl zraněn a dezorientován. Velitel pohořelické stanice řidiče z hořícího vozidla zachránil a přivolal další pomoc,“ uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Hasiči na místo vyslali dvě jednotky profesionálů a dobrovolné hasiče z Perné. Ti zajistili konečnou likvidaci požáru a zabezpečili místo nehody. Ošetřili řidiče a předali jej záchranářům. Na zhruba hodinu musela být silnice I/52 uzavřena a auta místo nehody objížděla přes Pernou. Kolem devatenácté hodiny už byl provoz obnovený.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Nehoda u Perné

„Je jisté, že Zdeněk Selner tímto činem zachránil dotyčnému řidiči život a beze zbytku tak naplnil služební slib, který skládá každý příslušník při svém nástupu ke sboru,“ připomněl mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám