Hlavní obsah

Peníze si nechal dvakrát rozměnit, odnesl si o 20 000 víc

– Praha
Novinky, Jan Středa

Neznámý muž ošidil koncem ledna pražskou bankovní pobočku. Vstoupil do banky v Lazarské ulici a požádal úřednici o rozměnění peněz. Použil však trik a díky němu si nakonec odnesl o 20 000 korun víc. V současné době po něm pátrá policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Trikem obral pokladní v banceVideo: Policie ČR

 
Článek

Podezřelý muž se na pobočku dostavil 29. ledna s pětitisícovými bankovkami. Zamířil rovnou k pokladně, kde chtěl po úřednici peníze rozměnit na tisícikoruny. V tom mu vyhověla, muž však poté chtěl bankovky v hodnotě dvou set.

Žena za přepážkou chtěla zákazníkovi vyjít vstříc, peníze mu proto rozměnila i podruhé. Muž nakonec po několika minutách z pobočky odcházel s balíkem dvousetkorunových bankovek, odnášel si však o dvacet tisíc víc.

Případ vyšetřují policisté pro podezření z trestného činu podvodu, jeho podstatu však záměrně neprozradili. Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan sdělil, že pátrají pouze po jednotlivci, zřejmě nejde o větší skupinu.

Muže zachytily bezpečnostní kamery, zatím se ho však vypátrat nepodařilo. Policisté se proto obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc. „Pokud muže na záběrech poznáváte, znáte jeho totožnost, potažmo místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ řekl Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám