Hlavní obsah

Autobus vjel na přejezd ve Frýdku na červenou, k tragédii chyběl okamžik

Právo, hon
Frýdek Místek

Neuvěřitelný hazard s lidskými životy předvedl v neděli odpoledne ve Frýdku-Místku řidič linkového autobusu, který vjel na železniční přejezd na červenou. Od havárie v tu chvíli dělily autobus jen centimetry. Celý incident je zdokumentován na videu, kterým se nyní zabývá policie. Na stejném místě došlo v minulosti k vážné nehodě.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak na přejezdu těsně minul autobusVideo: Město Frýdek Místek

 
Článek

Autobus opustil koleje jen zlomek sekundy předtím, než se na přejezd přiřítil vlak, který vyjížděl z Frýdku-Místku směrem do Ostravy.

Videozáznam zveřejnil na svém Facebooku primátor města Michal Pobucký, podle kterého by měl řidič za takový přestupek dostat okamžitou výpověď. „Po poslední nehodě na tomto přejezdu jsme vyzývali Správu železniční dopravní cesty, aby zde urychleně umístila závory. Tenkrát nám tvrdili, že až v rámci zdvojkolejení trati, ale to taky může být nikdy. Znovu je vyzveme, aby je tam dali pokud možno hned,“ uvedl primátor.

Městská policie záznam ze svých kamer předala Policii ČR. Řidič je zatím podezřelý z poškození a z ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. „Hrozí mu až jeden rok vězení,“ uvedla mluvčí policie Karolina Bělunková.

Incident se stal na stejném přejezdu, kde došlo v prosinci roku 2015 k vážné nehodě. Tehdy na přejezd vjel na červenou kamión, do kterého narazil osobní vlak. Řidič kamiónu byl tehdy zraněn, cestující z vlaku tehdy vyvázli bez zranění. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka vlaku s kamiónem ve Frýdku MístkuVideo: Městský kamerový systém Frýdek Místek

Reklama

Výběr článků

Načítám