Hlavní obsah

Vlak na přejezdu sešrotoval část auta, řidič vyvázl bez zranění

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Osobní auto se střetlo v pondělí ráno s vlakem na železničním přejezdu u Příkaz na Olomoucku. Řidič vyvázl bez zranění, vlak zničil část auta na místě spolujezdce. Právo o tom informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

K nehodě došlo na železničním přejezdu u Příkaz.

Článek

Nehoda se stala krátce před půl sedmou. „Z prvotního šetření vyplývá, že osobní vozidlo, ve kterém cestoval pouze řidič, vjelo z prozatím přesně nezjištěných příčin na železniční přejezd v okamžiku, kdy mělo být v provozu světelné signalizační zařízení,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

K nehodě došlo na železničním přejezdu u Příkaz.

Ve vlaku, který jel z Olomouce do Litovle, cestovalo devět lidí. „Při nehodě nedošlo ke zranění žádné osoby, alkohol byl u obou účastníků nehody vyloučen orientačními dechovými zkouškami. Škoda je předběžně odhadována na 250 000 korun,“ konstatovala Urbánková.

Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti jsou podle ní předmětem šetření. Místo nehody bylo průjezdné kyvadlově, krátce po osmé hodině byla komunikace plně zprůjezdněna. Provoz na trati byl dočasně zastaven a nahrazen autobusovou dopravou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám