Hlavní obsah

Důchodkyni z Opavska napadl pes jejího syna

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melč (Opavsko)

Sedmasedmdesátiletou ženu z Melče na Opavsku pokousal ve čtvrtek před polednem pitbulteriér. Důchodkyně skončila s vážným poraněním ruky ve Fakultní nemocnici Ostrava. Policie o případu informovala v pátek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena utrpěla ztrátové poranění ruky. „Je v péči zdravotníků Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny a její stav je velmi vážný,“ uvedl mluvčí fakultní nemocnice Tomáš Oborný.

Opavský policejní mluvčí René Černohorský uvedl, že majitelem psa je devětačtyřicetiletý syn poškozené. „Stalo se to v obytných prostorách, kdy muž na chvíli odešel a nechal matku se psem samotnou. Po návratu ležela už poraněná na zemi,“ popsal policejní mluvčí s tím, že cizí zavinění nebylo zjištěno.

Seniorka byla po útoku psa při vědomí. „Utrpěla však velmi vážné poranění horní končetiny a zasahující lékař zjistil rozvoj šokového stavu. Postižené, která se nacházela v život ohrožujícím stavu, bylo nutno ošetřit zraněnou končetinu, zajistit žilní vstup a uvést ji do umělého spánku,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Žena byla letecky přepravena na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava, její stav byl podle záchranářů v době předání velmi vážný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám