Hlavní obsah

Bobista sjel na Šumavě do potoka a poranil si páteř

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrtulník záchranářů přepravoval v úterý před polednem do Fakultní nemocnice v Plzni muže, který sjel s plastovým bobem ze sjezdovky u Kvildy na Šumavě až do potoka. Pravděpodobně si poranil páteř. Právo o tom informoval náčelník horské služby na Šumavě Michal Janďura.

Foto: Horská služba

Ilustrační foto

Článek

„Oznámení přišlo ve tři čtvrtě na dvanáct s tím, že bobista si zřejmě způsobil poranění páteře,“ uvedl Janďura. Místo nehody bylo od stanice horské služby vzdálené jen asi 300 metrů.

„Byli jsme u zraněného v podstatě okamžitě. Jakmile jsme jej prohlédli, ihned jsme situaci a jeho zdravotní stav konzultovali s dispečinkem linky 155,“ uvedl člen horské služby Václav Kouba.

Podotkl, že dispečink zároveň k nehodě poslal sanitku z Modravy. Členové horské služby zatím zraněného zafixovali do vakuové matrace a po příjezdu sanitky ho přemístili do vozu.

„Pak přiletěl vrtulník a pilot ho vzhledem k poslaným souřadnicím posadil hned vedle našeho skútru. Posádka si pak muže převzala a transportovala ho k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice v Plzni,“ dodal Kouba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám