Hlavní obsah

Strom zabil dítě, které bylo na procházce se školkou. Trestný čin se nestal, rozhodla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec
Aktualizováno

Policie odložila vyšetřování pádu stromu na děti z mateřské školky na Jindřichohradecku. Podle zjištění Novinek vyšetřovatelka konstatovala, že nedošlo ke spáchání trestného činu. Po pádu stromu loni v létě jedno dítě zemřelo, čtyři byly lehce zraněné.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ policie prověřovala jako trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti.

„Komisařka ve věci rozhodla, a to tak, že ta událost není trestným činem. Nicméně se to některým zúčastněným osobám nelíbilo, a proto podaly stížnost na státní zastupitelství, které musí rozhodnout,“ řekla Novinkám mluvčí policie Hana Millerová.

Státní zastupitelství v Jindřichově Hradci následně stížnost posoudilo a rozhodlo. „Ve věci pádu stromu na nezletilé děti jsem rozhodla podle ustanovení § 148 odst. 1 písm. c) trestního řádu,“ napsala Novinkám státní zástupkyně Jarmila Pavlová.

Uvedený paragraf trestního řádu uvádí, že stížnost nadřízený orgán odmítne jako nedůvodnou.

Podle Millerové vyšetřovatelka vyslechla větší množství lidí a zadala také dendrologický posudek. Ze zjištěných důkazů ale není možné označit viníka tragédie.

K tragické události došlo loni 29. června v Českém Rudolci na Jindřichohradecku, kde byly děti z mateřské školky na procházce. Na skupinu tam v silném větru spadl strom a poranil pět dětí, z toho jedno těžce. Toto dítě následně v nemocnici zemřelo. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám