Hlavní obsah

Mladík, který ve škole v Plzni napadl těhotnou studentku, je ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Jednadvacetiletý muž, který napadl ve čtvrtek ve střední škole v Plzni svoji bývalou přítelkyni, je ve vazbě. Informovala o tom v neděli mluvčí policie Hana Kroftová. Osmnáctiletou těhotnou dívku převezla sanitka do fakultní nemocnice na pozorování.

Foto: Patrik Biskup , Právo

Policisté zadrželi útočníka krátce po činu.

Článek

Muž byl podle mluvčí obviněn ze tří trestných činů - z ublížení na zdraví, z výtržnictví a z krádeže. Hrozí mu až pět let vězení.

Muž se podle informací Práva zapsal na vrátnici. Studentku následně v době přestávky oslovil ve třídě a zatáhl ji do kabinetu, kde ji měl pěstí několikrát udeřit do břicha. Vzal dívce také mobil, který jí odmítl vrátit. Napadená dívka je údajně bývalou přítelkyní útočníka.

Událost se stala kolem poledne ve Střední průmyslové škole strojnické a Střední odborné škole profesora Švejcara v městské části Bory. Podle krajského úřadu, který střední školy v kraji zřizuje, je zabezpečení u vchodu ve školách různé. Závisí to na konkrétních podmínkách, velikosti školy, počtu budov a podobně.

Některé školy mají zvonek, do jiných se dá dostat díky otisku prstu, další mají vrátnice se stálou službou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám