Hlavní obsah

Řidič kamiónu kličkoval po D1, téměř tři promile vysvětloval užitím léků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v sobotu zadrželi na Olomoucku řidiče kamiónu, který podezřele kličkoval po dálnici D1 ve směru z Ostravy na Olomouc. Odběrem krve, o nějž řidič sám požádal, mu zjistili 2,81 promile alkoholu. Řidič se přitom zprvu vymlouval na léky na cukrovku. O případu v pondělí informoval krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Oznámení o podezřelém chování řidiče dostali v sobotu po 13. hodině policisté z dálničního oddělení Kocourovec. Kamión s cizí registrační značkou podle něj kličkoval napříč silnicí okolo 312. km ve směru z Ostravy na Olomouc. Policisté vyjeli na místo a podezřelé vozidlo zastavili, řidiče vyzvali k předložení dokladů a dechové zkoušce.

„Policisty překvapila hned první naměřená hodnota u řidiče profesionála, která ukázala hodnotu 2,39 ‰ alkoholu v dechu. Druhá orientační dechová zkouška vykázala hodnotu 2,26 ‰ alkoholu v dechu a třetí hodnotu 2,43 ‰ alkoholu v dechu,“ upřesnil policejní Hejtman.

Na pozitivní dechovou zkoušku reagoval zprvu řidič výmluvou, že zvýšené hodnoty způsobily léky, které užil, protože je diabetik. Následně zažádal o odběr krve. „Výsledky rozboru krve potvrdily, že cizinec řídil pod vlivem alkoholu s hodnotou 2,81 ‰ alkoholu v krvi,“ uvedl mluvčí.

Po odběru krve byl řidič umístěn na protialkoholní záchytnou stanici v Olomouci k vystřízlivění. Následně byl zadržen a umístěn do cely.

„Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Ve věci vedeme zkrácené přípravné řízení,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám