Hlavní obsah

Řidička přehlédla houkající sanitku s pacientem, při střetu se zranili čtyři lidé

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Sedlice
Aktualizováno

Čtyři lidé se v pátek ráno zranili při střetu převozové sanitky Volkswagen Transporter s osobním autem na Opavsku. Sanitka s pacientem jela se spuštěnými majáky i houkačkou, což však třiačtyřicetiletá řidička Renaultu Megan Scenic z Novojičínska zřejmě přehlédla.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

K nehodě došlo v Nových Sedlicích v 8:50. Šestačtyřicetiletý řidič sanitky z Karviné převážel pacienta do Slezské nemocnice v Opavě. Kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu pacienta podle policie spustil majáky i houkačku. V tu dobu s nimi jel v sanitě i další člověk. Na křižovatce na Opavské ulici svítila sanitce červená.

„Řidič proto přejel do protisměru a vjel do křižovatky. V tu dobu ale do ní vjela z vedlejší ulice na zelenou řidička renaultu, proto došlo v prostoru křižovatky ke střetu,“ uvedl opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Dodal, že při nehodě se zranili čtyři lidé, všechna zranění byla lehčího až středně těžkého charakteru.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl dodal, že účastníkem nehody nebyla sanita krajské záchranné služby, ale vůz některé z převozových služeb. Tři zranění byli podle Černohorského převezeni do opavské nemocnice, jeden do Fakultní nemocnice Ostrava.

„Škoda na obou vozidlech je asi půl miliónu korun, zkouška na alkohol u obou řidičů byla negativní,“ řekl policejní mluvčí. Míru zavinění zjistí až policejní vyšetřovatelé, doprava byla v místě nehody omezena zhruba dvě a půl hodiny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám