Hlavní obsah

Zdrogovaný autobusák kopl na pražském letišti do auta a ujížděl i s cestujícími

Novinky, emi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý dopoledne došlo na Letišti Václava Havla Praha k roztržce mezi řidičem osobního auta a autobusu. Po incidentu šofér autobusu ujel i s cestujícími a s poškozeným řidičem v zádech. Policie jej o chvíli později dopadla a zjistila, že řídil pod vlivem pervitinu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pražské ruzyňské letiště Václava Havla

Článek

Celá událost se začala odehrávat na parkovišti letiště nedlouho po jedenácté hodině dopoledne. Co bylo prvotním důvodem střetu, nyní vyšetřuje policie. Řidič soukromého autobusu s turisty několikrát kopl do auta, poté si sedl zpět do autobusu a přibližně s třiceti cestujícími z letiště odjel.

Poškozený řidič osobního auta zavolal i kvůli agresivitě řidiče autobusu na linku 158 a sám začal autobus pronásledovat.

„Oznamovatel byl po celou dobu pronásledování v telefonickém kontaktu s operátorem linky tísňového volání. Díky tomu se hlídkám podařilo autobus vypátrat a zastavit nedaleko letiště, konkrétně na začátku ulice Evropská,“ řekl k incidentu policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Alkohol nepil

Oběma řidičům byla provedena dechová zkouška a test na přítomnost drog. Dechové zkoušky dopadly negativně, ale test na drogy byl u řidiče autobusu pozitivní na přítomnost amfetaminu v těle.

Řidič autobusu je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky. Podle tiskového mluvčího se může trest ještě zvýšit.

„V tuto chvíli ale také ještě nelze vyloučit stíhání řidiče autobusu pro trestný čin obecné ohrožení, neboť v době události přepravoval přibližně třicet osob. Pokud by byl stíhán i pro tento delikt, hrozil by mu o poznání přísnější trest, a to až na osm let,“ dodal Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám