Hlavní obsah

Dělal si selfie se škodovkou nad lomem na Teplicku, auto mu sjelo do vody

Teplice

Zajímavé rozuzlení má nález utopené Škody Roomster v lomu Vápenka v Lahošti na Teplicku. Auto tam sjelo mladíkovi, který si u něj na srázu dělal selfie. Přiznat se ale nepřišel, museli ho vypátrat kriminalisté. Na stejném místě našli potápěči v prosinci utopená čtyři kradená auta. Podezřelý z jejich krádeže už sedí ve vazbě.

BEZ KOMENTÁŘE: Výlov auta ze zatopeného lomuVideo: Policie ČR

 
Článek

Škodovku našel sportovní potápěč předminulý víkend bez registračních značek. Policisté tak majitele zjišťovali podle kódu VIN. Majitel auta jim však řekl, že vůz nedávno prodal 23letému muži.

Kriminalisté jej následně navštívili a chtěli vysvětlení, jak se auto dostalo do lomu. Mladík přiznal, že na místo se vypravil poté, co viděl v televizi reportáž o vytažení čtyř aut z vody. Místo ho zaujalo a vydal se ho prozkoumat.

Foto: Policie ČR

Výlov aut

„Tam se rozhodl, že si u lomu udělá 'selfíčko' se svým autem, a tak z něj sundal registrační značky a zajel co nejvíce ke kraji. Zacouval ale tak blízko, že mu zadní kola zůstala viset ve vzduchu,“ informoval v úterý mluvčí policie Daniel Vítek.

Nebezpečnou situaci se pokusil zachránit heverem a vyjetím z okraje lomu. To se mu však nepodařilo a auto sjelo pod hladinu. Doma, kam mladý muž odjel vlakem, se dozvěděl, že policisté škodovku vytáhli. Přiznat se ovšem nešel.

Foto: Policie ČR

Výlovené auto

„Vzhledem k tomu, že vozidlo nikdo neukradl a nedošlo ke spáchání žádného trestného činu, bude případ odložen ad acta,“ konstatoval Vítek.

Vozidla vytažená z lomu v prosinci tam podle policie potopil 24letý recidivista, který je měl ukrást. Obviněn byl celkem z deseti krádeží, nyní už je ve vazbě.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám