Hlavní obsah

Škoda po tragickém požáru hotelu v Praze přesáhne 20 miliónů

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Hasiči vyčíslili první odhad škody po sobotním požáru hotelu v Praze na nejméně 20 miliónů korun. Příčina požáru známá zatím není. Při požáru a po něm zemřeli čtyři lidé, několik dalších bylo zraněno.

Zásah hasičů při požáru hotelu v PrazeVideo: AKTU.cz, Jiří Forman

 
Článek

„Odhad škody, kterou způsobil sobotní požár v hotelu, přesáhne 20 miliónů korun. Příčinu požáru zatím neznáme, bude to v řádech dnů či týdnů. Více informací v tuto chvíli ke zveřejnění nemáme,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Martin Kavka.

Foto: HZS Praha

Požár v hotelu

Policie zadala několik znaleckých posudků z oborů elektro a chemie. „Ve věci kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti. Kriminalisté stále pracují na zjištění totožnosti obou žen, které zemřely v nemocnici. V této chvíli kriminalisté mají indicie o jejich identitě a probíhají konkrétní kroky k jejímu potvrzení,” konstatoval mluvčí policie Jan Daněk.

Až budou mít kriminalisté totožnost potvrzenou, vyrozumí přes zastupitelský úřad rodinné příslušníky zemřelých žen.

Vyhořelý hotel v centru PrahyVideo: Novinky

Podle reportéra Novinek si v pondělí dopoledne přicházeli ubytovaní hosté, kteří již opustili nemocnici, pro své věci. S pomocí zaměstnanců hotelu si odváželi kufry a tašky. Do hotelu jinak nikdo nemůže. Otevřená jsou všechna okna, aby se dům vyvětral.

Foto: HZS Praha

Evakuace hostů z hořícího hotelu

Plameny vyšlehly z hotelu Eurostars David v Náplavní ulici v sobotu kolem šesté hodiny odpoledne. Hasiči dostali hlášení, že v přízemí pětipatrového hotelu hoří klimatizace. K požáru se ihned sjely jednotky z celé Prahy a nakonec byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu.

Foto: HZS Hlavního města Prahy, .

Požár vznikl pravděpodobně na klimatizaci v přízemí hotelu

Uvnitř byly asi čtyři desítky lidí, které hasiči vyvedli ven. Na místě zemřeli dva lidé, Němec a Jihokorejka. Devět se zranilo, včetně dvou hasičů. V nemocnici následně zemřely další dvě ženy. Jejich totožnost policie zjišťuje.

Foto: HZS Hlavního města Prahy, .

Hasiči bojují s požárem hotelu v centru Prahy

I když se podařilo požár zvládnout ještě před půlnocí, šlo o velmi rozsáhlý zásah. Jen hasičů se na místě vystřídalo přes 100. Policie zadala několik znaleckých posudků, jejichž vypracování bude trvat týdny až měsíce.

Foto: Praha HZS, ČTK

Policisté a hasiči prohledávali hotel v Náplavní ulici v Praze, kde v sobotu vypukl požár.

Čtyřhvězdičkový hotel Eurostars David patří k řetězci Eurostars Hotel Company, který je jednou ze tří značek španělské hotelové skupiny Hotusa. V Praze má řetězec ještě další dva hotely, a to pětihvězdičkový Eurostars Thalia na Národní a tříhvězdičkový Exe City Park v Opletalově ulici.

Řetězec nabízí městská hotelová zařízení se strategickou polohou v historických centrech měst. V současné době má po světě 86 takových zařízení, například v New Yorku, Paříži, Berlíně či Římě. Pražský hotel Eurostars David utržil v roce 2016 přes 52 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám