Hlavní obsah

Alici marně hledají tři dny, rodiče jí napsali dopis

Třetí den hledá policie třináctiletou Alici Jelínkovou z Chomutovska. Dívka odešla v pátek z domova, ale do školy nedorazila. Dopoledne údajně odjela autobusem do Prahy, zpět se už nevrátila. Kriminalisté prověřují všechny informace o jejím možném pohybu, uvedla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná dívka

Článek

Existuje riziko, že by si dívka mohla ublížit. Rodiče napsali vzkaz pro svou dceru, v němž ji žádají o setkání.

Dívka je hubená, vysoká 155 až 160 centimetrů. Má zčásti vyholenou hlavu, vlasy modrofialové barvy, nosí výrazné modré čočky a v uchu má piercing.

Rodiče napsali Alici dopis, ve kterém ji prosí, aby přišla v určitou hodinu na konkrétní místo, kde budou čekat.

„Existuje možnost, že dívka po cestě z Prahy vystoupila v Lounech nebo Chomutově. Pracujeme i s verzí, že zůstala v Praze,” uvedla Bartošová. Pátrání je celostátní.

Cestou do Prahy měla mít pohřešovaná na sobě černé oblečení, na bundě pruh maskáčoviny , později mohla mít oblečení modré barvy. Její telefon je nedostupný, naposledy o sobě dala vědět rodině v pátek ráno. Informace o Alici Jelínkové přijímá policie na lince 158 nebo na jakékoliv policejní služebně.

Dopis pro Alici Jelínkovou od rodičů:
Ájo, víme, že tomuto vzkazu porozumíš jen ty, protože jsi moc chytrá. Poslouchej: slova Kurta Cobaina na zdi nad hlavou už teď neplatí. Už nám vše došlo. Jde to i jinak, znovu a líp. Pojď prosím, setkáme se jen my tři. Poslouchej: budou to dvě místa v jednom dni a dva různé časy.Bude to den, kdy jsi se ještě nedávno učila fyzicky bojovat.První místo: bude tam, kde jsi spojena s dědou s červenou kudličkou. Jdi tam, kde jste sami s dědou dělali zakázané (nahoru a dolu, kde můžou být pavouci). V tolik hodin, jako je našemu Čikovi. Budeme čekat hodinu jen my dva.Druhé místo: TEN SAMÝ DEN: Bude to ve městě, kde jsi loni v létě za zvuku hlasité hudby potkala roztomilého černouška. Sejdeme se na místě, kde nám v létě jeden kluk při naší hádce vysvětlil, co by nás čekalo, kdybychom se vydali špatnou cestou.........pamatuješ? Byl trochu opilý a chtěl ode mě podpis. Budeme tam přesně v tolik hodin, v kolik ti jednou týdně začíná hodina s nejoblíbenější a nejbláznivější důchodkyní. Budeme tam čekat hodinu jen my dva. Přijď a pak už to všichni tři zvládneme.Jak jsi jednou řekla, nemá cenu v sobě držet nenávist. Už to víme a najdeme společnou cestu.Alí budeme tam na tebe čekat táta a máma."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám