Hlavní obsah

Mělo to vypadat, že bankomat peníze nevydal. Krádež však zloději v Hodoníně nevyšla

Novinky, miv
Hodonín

Nesmířil se s tím, že se bankomat chová divně a nevydal mu peníze — díky tomu uchránil muž v Hodoníně sebe a možná i další lidi před finanční újmou. Na zařízení byla totiž lišta, kterou tam umístil zloděj a která měla skrýt vybrané peníze, pro něž si pak pachatel zamýšlel dojít. Po pachateli nyní pátrá policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lištu na otvor, z nějž vyjíždějí bankovky, umístil pachatel ve čtvrtek odpoledne.

„Jejím úkolem bylo oklamat vybírajícího, aby si myslel, že peníze bankomat nevydal. Ve skutečnosti by se ukrývaly pod uvedenou krycí lištou a pachatel by si o chvilku později bankovky zpod lišty odebral,“ popsal v pátek princip okrádání policejní mluvčí Petr Zámečník.

Muž, který si k takto upravenému zařízení přišel vybrat peníze, se ale nenechal oklamat. Když mu přístroj peníze nevydal, důkladně se na bankomat podíval a zvláštní lištu objevil.

„Informoval banku, které bankomat patří, a následně se o věci dozvěděli policisté. Případem se zabýváme a pátráme po pachateli, který na bankomat lištu umístil a chtěl se nezákonně obohatit,“ uvedl mluvčí.

Tento trik není až tak ojedinělý, a proto policisté doporučují v případě jakékoliv mimořádnosti podívat se po neobvyklých úpravách bankomatu. „Při jakýchkoliv pochybnostech raději bankomat neužijte a podezření na možný zásah do něj sdělte bance,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám